Carnavalsvereniging de Wet'ringdempers Boerhaar

In 1976 kwamen een aantal Boerhaarnezen bij elkaar en besloten dat er 's wat moest gebeuren op de Boerhaar. Met Wim Giesen, Jan Schrijver, Bernard v/d Berg, Dorien Hutten, Maria Logtenberg en Johan Schurink als bestuursleden werd op 18 februari het 1e Carnavalsfeest gehouden. Carnaval werd vanaf dat moment een begrip. De Boerhaar wordt tijdens het Carnaval omgedoopt tot de Wet'ringburcht en de residentie ( Zaal Logtenberg) is 'T Gedempte Slot.
De Prinswisseling is altijd een hele gebeurtenis, wie wordt de nieuwe Prins of Prinses en regeert tijdens de Carnaval over de Wet'ringburcht. Ook hebben de Wet'ringdempers sinds een aantal jaren een heuse jeugdraad met jeugdprins waar we bijzonder trots op zijn. Ook de jeugddansmariekes laten tijdens het weekend zich van hun beste kant zien.
De Carnavalsvereniging vindt het vooral belangrijk dat het een feest is voor jong en oud. Daarom wordt hier in het programma tijdens het carnavalsweekend ook rekening mee gehouden. Zo begint het weekend met het 50+ Carnaval, gevolgd door Sallands allereerste optocht door alle kinderen van de Bongerd, door alle straten van de Boerhaar. De zondagmiddag is een middag voor jong en oud en betekent dan ook dat heel Boerhaar uitloopt om een gezellig carnavalsfeest te vieren in de residentie.
De Prinsenwagen is te zien bij alle optochten die gehouden wordt in de buurtdorpen.
Samen met de Prins, Adjudant, de Raad van 11, Jeugdraad en jeugddansmariekes en natuurlijk het Bestuur proberen we er elk jaar weer een geweldig feest van te maken.
Waar een klein dorp samen groot in kan zijn: Carnaval vieren !!
Alaafff

Kijk voor info, foto's, programma e.d op Facebook
Namens Carnavalsvereniging de Wet'ringdempers