RK Zangkoor Boerhaar

 

Het RK Zangkoor Boerhaar was in vroegere tijden een koor dat bestond uit mannen maar sinds 1970 zijn daar de dames bijgekomen en zo vormen ze sindsdien het gemengd koor.
Het koor luistert meestal wekelijks de eucharistievieringen en de Woord Communiediensten op met hun zang. Er worden over het algemeen Nederlandse liederen gezongen en ongeveer eenmaal in de zes weken worden er Gregoriaanse liederen gezongen. Indien gewenst verzorgen ze de zang tijdens avondwake, begrafenis, bruiloft en jubilea.
Het koor staat in dienst bij het cluster van de H. Lebuinusparochie , locatie Willibrordus Boerhaar. Het koor bestaat op dit moment uit  8 sopranen, 7 alten, 5 tenoren en 5 bassen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Gerda Teelen uit Wijhe. De orgelbegeleiding is in handen van Mariet Brinkhof uit Lettele met  als reserve Rikie Nijkamp uit Wijhe
De wekelijkse repetities vinden plaats op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in het parochiezaaltje bij de kerk. Bij het koor staat ook de gezelligheid centraal, 2 keer per jaar organiseren we een gezellige avond. 1 keer ongeveer in Mei en 1 keer ter gelegenheid van de patroon van de koren Cecilia in November.
Lijkt het u ook wat om bij ons koor te komen zingen? Kom dan gerust tijdens een repetitie op de maandag eens een proef op de som nemen of neem contact op met een van de bestuursleden.

 

Het bestuur bestaat uit:

Voorzitter               Henk Blom              0570-532047
Secretaresse         Gerda Strijdveen  0570-521727
Penningmeester Paul Nijboer            0570-521939
Coördinator          Mariêt Kruit             0570-525320