KBO Boerhaar-Wijhe

 De afdeling Boerhaar-Wijhe van de KBO is op 15 oktober 1970 ontstaan vanuit de vroegere vereniging de Lentebloesem, (dit was en is ) een ziekenbezoekgroep die zijn oorsprong op de  Boerhaar had. Hierdoor is de combinatie KBO Boerhaar-Wijhe ontstaan. Het aantal leden was toen 43 en inmiddels hebben wij ongeveer 300 leden.

De KBO Boerhaar-Wijhe maakt zich sterk voor een volwaardige positie in de samenleving, waarbij zorg en solidariteit centraal staan.Wij doen aan belangenbehartiging, informatie, beweging en ontspanning. Verder werken wij samen met de ouderenbonden ANBO en PCOB vanuit de organisatie Gezamenlijke Ouderenbonden Olst-Wijhe die is ontstaan na de fusie van de dorpen Wijhe en Olst.

Vanuit deze organisatie hebben wij structureel overleg met de gemeente Olst-Wijhe. Ook is er regelmatig overleg met belangenbehartigers die veel voor en met ouderen werken, denk aan verzorgingshuizen, gehandicaptenraad, woningverhuurder, stichting welzijn ouderen SWO, hulporganisaties voor hulp in de huishouding, etc. etc..

Klik op onderstaande link voor meer informatie: 
https://www.kbo-overijssel.nl/afdelingen/boerhaar-wijhe/