Showkorps Amicitia - muziek en meer!

 

Al sinds 1919 is Amicitia een bekende vereniging op de Boerhaar.

Sinds die tijd is onze vereniging net zoveel veranderd als de Boerhaar zelf. Tegenwoordig bestaat Amicitia uit verschillende onderdelen:

Als eerste de blokfluitgroep om al vroeg te beginnen met muziek maken (vanaf 7 jaar). Veel leden van de blokfluitgroep kiezen later een ander instrument en stromen door naar het orkest. Het orkest kent een rijke variatie aan instrumenten, bijvoorbeeld trompetten, saxofoons, trombone en baritons.

Dan is er nog de slagwerkgroep. Hier kun je beginnen als je rond de 8 jaar bent. Daar is het niet alleen trommelen, maar leer je ook effectinstrumenten spelen en als je wilt zelfs bongo's, een trio-trom of drummen. Als laatste, maar zeker niet de minste beschikt Amicitia nog over een mini-en majorettepeloton. Je begint bij de minirettes en stroomt later door naar de majorettes. Je leert verschillende dansjes en shows voor zowel buiten op straat als ook tijdens uitvoeringen en optredens!

Kortom: Showkorps Amicitia is een erg veelzijdige vereniging. We zijn gehuisvest in ons clubgebouw op de Boerhaar tegen Pinokkio aan. Heb je interesse om bij onze gezellige vereniging te komen, kom dan een keer langs tijdens een repetitie.

Tijden en nog meer informatie over onze vereniging vind je op onze website: www.showkorpsamicitia.nl